После 42 години, Куба доби претседател кој не е од династијата Кастро

Мигуел Дијаз-Канел е новиот претседател на Куба и наследник на Раул Кастро, братот на долгогодишниот претседател на оваа земја, Фидел Кастро. Неговиот најголем предизвик ќе биде да ја предводи транзицијата...

19 април, 2018 @ 11:11 часот