Велика Среда – денот кога Јуда го изврши предавството врз Исус

На Велика Среда црквата ги спомнува настаните околу предавството на Христа од страна на еден од дванаесетте апостоли, Јуда Искариот за триесет сребреници, како и помазувањето од страна на покајаната...

4 април, 2018 @ 10:35 часот