Ванковска за писмото од 200 интелектуалци: Бевме ставени пред стрелачки вод

Професорката Билјана Ванковска вечерва во емисијата „Само вистина” зборуваше за нападите од дел од јавноста за 200 интелектуалци кои побараа прекин на преговорите за името. „Бевме ставени пред стрелачки...

13 март, 2018 @ 21:11 часот

Огинар до Фрчкоски: „Интелектуалците“ од твојот сој никогаш не ќе можат да исчекорат од Платоновата пештера

Професорот Нестор Огинар, кој заедно со неговата сопруга Милица е еден од потписниците на писмото од 200 интелектуалци за прекин на преговорите за името му напиша отворено писмо на проф. Љубомир Фрчкоски,...

23 февруари, 2018 @ 18:38 часот