Илинден Иванов ќе го слави на Мечкин камен, Заев на Пелинце, а Мицкоски во Ташмаруништа

Илинден има посебно значење за историјата на македонскиот народ.  На 2август започнало Илинденското востание во 1903 година. По повод чествувањето на овој голем празник на македонскиот народ во...

1 август, 2018 @ 10:12 часот