НБРМ најави полимерни банкноти од 10 и 50 денари од 15 мај

Од 15-ти следниот месец Народната банка на Република Македонија првпат воведува полимерни банкноти со апоенска вредност од 10 до 50 денари. „Од 15 мај годинава, Република Македонија ќе биде на мапата на...

18 април, 2018 @ 22:05 часот