115 години од загинувањето на Гоце Делчев, апостолот на македонското револуционерно движење

Во Македонија денеска се одбележуваат 115 години од смртта на револуционерот Гоце Делчев, кој на денешен ден во 1903 бил убиен од турската војска во селото Баница, на пат кон Сер. По тој повод делегација...

4 мај, 2018 @ 8:29 часот