И СПЦ ќе одбележува 1.000 години од основањето на Охридската архиепископија

Српската православна црква годинава ќе ја одбележи илјадагодишнината од основањето на Охридската архиепископија, се наведува во соопштението издадено по годишното заседание на Светиот архиерески...

11 мај, 2018 @ 10:57 часот