Синодот на БПЦ не ја прифати поканата за учество на 1.000-годишнината од Охридската архиепископија

Претставници од Бугарската православна црква – Бугарска патријаршија нема да учествуваат на одбележувањето на 1000-годишнината од основањето на Охридската архиепископија, што ќе се одржи на 27 и 28 мај...

14 мај, 2018 @ 19:44 часот