МПЦ прати официјална покана до БПЦ за 1.000-годишнината од Охридската архиепископија

Поглаварот на Македонската православна црква – Охридска архиепископија г.г. Стефан официјално го поканил бугарскиот патријарх Неофит да учествува во празнувањето на 1000-годишнината од формирањето...

30 март, 2018 @ 20:50 часот