Мартинките заштитени од УНЕСКО како светско културно наследство

„Културните обичаи поврзани со прославувањето на 1 Mарт – Мартинки“ станаа дел од светското нематеријално културно наследство и се впишаа во Репрезентативната листа на УНЕСКО, пренесува Макфакс. Ова...

12 декември, 2017 @ 12:31 часот