Апелација ги потврди притворите за Дамовски, Јовановски и Ѓошевски

Апелацискиот суд Скопје денеска ги потврди притворите за режисерот Борис Дамовски, актерот Владо Јовановски и поранешниот шеф на обезбедувањето на Трајко Вељаноски, Горан Ѓошевски. Од Апелацискиот...

7 декември, 2017 @ 16:52 часот

Јовановски: Судиите треба да направат разлика меѓу патриотизам и тероризам

Пратеникот Крсто Јовановски од редовите на ВМРО-ДПМНЕ на вечерашниот протест пред Основниот суд Скопје го повика претседателот Ѓорге Иванов да ги амнестира притворените. „Денес се најави почетокот...

28 ноември, 2017 @ 17:57 часот