Засадени 50 нови садници дрвја на три локации во Скопје

Екипи на Градот Скопје денеска засадија нови дрвја на три локации, и тоа кај Камениот мост, во Ѓорче Петров и во паркот во Чаир. Засадени се над 50 висококвалитетни повеќегодишни садници кои ќе го разубават...

13 април, 2018 @ 12:27 часот

Училиште во Чаир вчера своеволно прогласило неработен ден

Практиката на прогласување неработен ден, на своја рака, надвор од законските прописи во училишта на територијата на општината Чаир продолжува и понатаму. Kако што пишува „Нова Македонија“, вчера...

8 март, 2018 @ 16:03 часот

Во недела ќе се прегласува во едно избирачко место во Чаир

На избирачкото место 2901 кое се наоѓа во Општина Чаир утре ќе биде повторено гласањето од вториот круг на Локалните избори, што се одржа на 29 октомври. На ова избирачко место вкупно се запишани 719 избирачи. Управниот...

11 ноември, 2017 @ 10:11 часот