Почина авторот на цртаниот лик „Душко долгоушко“

Авторот на цртаниот филм „Душко долгоушко“ Боб Гивенс почина на 99 години. Американскиот аниматор, чија долга и богата кариера исполнета со соработка со компании како што се Волт Дизни, Ворнер Брос...

23 декември, 2017 @ 12:26 часот

Принцот Џорџ ќе се појави во цртаниот филм „Пожарникарот Сем“

Со епизода во која ќе биде претставен ликот на принцот Џорџ, синот на Кејт и Вилијам ќе биде одбележана триесетгодишнината од емитување на популарниот цртан филм „Пожарникарот Сем“. Откако принцот...

23 ноември, 2017 @ 10:38 часот