Опаѓа бројот на население: До 2050 во Македонија ќе исчезне град со големина на Куманово

Доколку се остварат статистичките прогнози, до 2050-та година во Македонија ќе живеат 4,4 насто помалку луѓе отколку денес, што би значело дека дотогаш ќе исчезне град, со големина на Куманово, пренесува...

28 ноември, 2017 @ 12:13 часот