Православните христијани го слават Денот на Христовото воскресение

Православните христијани денеска го слават Велигден. Велигден, или празникот на Христовото воскресение е дефинитивно најголемиот христијански празник. Страдалната седмица заврши со новиот ден, денот...

8 април, 2018 @ 12:22 часот