Концерт на Македонската филхармонија и студентите по музика – „Звукот на идната генерација“

„Звукот на идната генерација“ е насловот на претстојниот концерт на Македонската филхармонија и студентите од Државните факултети за музика, кој ќе се одржи овој четврток со почеток во 20 часот. Како...

11 декември, 2017 @ 10:58 часот

Рецитал на виолинистот Владимир Костов во придружба на пијанистката Марија Ѓошевска

Виолинистот Владимир Костов, концерт-мајстор на Македонската филхармонија, вечерва во камерната сала на Филхармонијата ќе одржи рецитал во придружба на пијанистката Марија Ѓошевска. Костов ќе изведе...

28 ноември, 2017 @ 16:21 часот

Фантастичниот виолинист Никита Борисо-Глебски со Македонската филхармонија на „Есенски музички свечености“

„Поема екстаза“ е насловот на претстојниот симфониски концерт на Македонската филхармонија, кој ќе се одржи овој четврток (30 ноември) во 20 часот, како последен настан сместен во рамките на манифестацијата...

27 ноември, 2017 @ 10:47 часот