Фејсбук и Гугл се закана за општеството, рече Сорос од Давос

Поради неуспехот да се заштитат од последиците од нивните акции, Фејсбук и Гугл се закана за општеството, обвини милијардерот Џорџ Сорос за време на неговиот говор на Светскиот економски форум во Давос....

26 јануари, 2018 @ 15:04 часот

Цукерберг најави борба против лажните вести на Фејсбук

Социјалната мрежа Фејсбук ги повика своите корисници на борба против дезинформациите и да ги препознаваат „веродостојните“ извори. „Премногу сензационализам, дезинформации и поделеност во денешниот...

21 јануари, 2018 @ 12:33 часот

Фејсбук ќе ги предупредува корисниците за лажните вести

Фејсбук наскоро ќе го промени начинот на идентификација на лажните вести. Сите корисници ќе бидат предупредени дури и пред да ја отворат статијата со лажна вест и да ја споделат. Од најголемата социјална...

28 декември, 2017 @ 20:39 часот