Тодоров смета дека бојкотот ја носи ВМРО-ДПМНЕ во погрешен правец

Поранешниот вицепремиер и министер за здравство во владата на ВМРО-ДПМНЕ Никола Тодоров вечерва рече дека треба да се излезе на референдум и го повтори неговиот личен став дека тој ќе гласа на „за“...

21 септември, 2018 @ 20:39 часот

Мицкоски: Заев наликува на човек кој тоне во жив песок и му треба сламка за спас

Загрижува чинот на изборот на таканаречениот претседател на Собранието кој што има многу дилеми, дали бил математички прецизен колку што треба или не бил, дали бил според Деловникот или не бил, дали...

3 април, 2018 @ 20:31 часот

Димитров: Слеано име не е достоинствено решение за проблемот

Достоинствено решение за проблемот околу името е она од кое нема да се срамиме. Слеано име не е тоа. Уверен сум дека Грција има многу сериозен долгорочен стратешки интерес Република Македонија да биде...

27 март, 2018 @ 22:16 часот

Заев: За Договорот со Бугарија имаме поддршка од граѓаните, до средината на 2018 треба да го решиме проблемот со името

Проверив, после Договорот со Бугарија дека граѓаните сакаат храбри одлуки и докажав дека храброста не ни недостасува, ја имаме. За тој договор имаме поддршка и од јавното мислење, а имавме поддршка...

22 декември, 2017 @ 23:08 часот