ЕУ до Приштина и Тирана: Не си играјте со границите

Приштина и Тирана се обврзани целосно да ги почитуваат одредбите од Спогодбата за асоцијација и стабилизација кои се однесуваат на коректно управување со границите, предупреди портпаролката на Европската...

21 септември, 2018 @ 20:27 часот

Македонското друштво „Илинден“ бара Албанија да ја признае Македонија под уставното име

Македонското друштво „Илинден“ со седиште во Тирана, во име на Македонците во Албанија побара од официјална Тирана да ја признае Република Македонија под уставното име. „Од име на сите Македонци...

25 март, 2018 @ 18:34 часот