Рочиште за случајот „Сопот“ во Кривичен суд

Поради смена на судискиот совет, судењето за „Сопот“ почна од почеток. Обвинетите кои беа присутни се изјаснија дека го разбираат обвинението и остануваат на тоа што го кажале. На четворица обвинети...

6 февруари, 2018 @ 10:52 часот

Судското рочиште за „Сопот“ одложено за 20 декември

Денешното рочиште за случајот „Сопот“ на Специјалното јавно обвинителство е одложено и презакажано за 20 декември. Причина е тоа што сведокот Рамадан Бајрами кој требаше да даде исказ не можеше да...

23 ноември, 2017 @ 11:20 часот