На денешната владина седница ќе се објават средствата кои ќе бидат наменети за кампањата за претстојниот референдум

Владата денеска на седница треба да ја одреди сумата што ќе се користи за кампањата за претстојниот референдум, врз основа на информациите за средствата што ги имаат на располагање. Дел од институциите...

22 август, 2018 @ 10:37 часот

Собранието денес ќе избира нови министри и заменици министри

Собранието на Република Македонија денеска ќе ја одржи 49. седница на која на дневен ред се избор на нови министри во Владата, заменици министри, а како трета точка на дневниот ред е предлог-одлуката...

1 јуни, 2018 @ 8:24 часот

Законите за судовите и за Судскиот совет во среда пред пратениците

Советот за следење на имплементацијата на Стратегијата за реформи на правосудниот сектор, вчера, попладне, ја одржа својата втора седница. По усвојувањето на записникот од Конститутивната седница,...

5 април, 2018 @ 9:27 часот

Владата даде поддршка на компанијата „Баумер“

Владата на денешната седница, што е во тек, ја одобри одлуката за определување на периодот на закуп на градежното земјиште во Технолошко индустриската развојна зона Скопје 1 и за висината на закупнината,...

3 април, 2018 @ 15:20 часот

Договорот со Бугарија и Законот за ОТА пред пратениците

Пратениците во македонското Собрание денеска треба да го ратификуваат Договорот за добрососедство меѓу Македонија и Бугарија кој беше потпишан од страна на премиерите на двете земји, Зоран Заев и...

15 јануари, 2018 @ 10:11 часот

Одобрена првата гринфилд инвестиција од Планот за економски раст

Владата на вчерашната седница донесе одлука за согласност на Договорот за долготраен закуп на градежно земјиште во Технолошко индустриската развојна зона Скопје 1, со Друштвото за трговија, услуги...

5 јануари, 2018 @ 9:26 часот

Извештајот за штетите од ланските поплави помина на Влада

Владата на Република Македонија ја одржа својата редовна 44 седница со повеќе точки на дневниот ред од интерес на граѓаните. Владата на оваа седница ја разгледа и прифати Одлуката од Управниот одбор...

23 декември, 2017 @ 10:16 часот

Македонија и Албанија ќе ја одржат првата меѓувладина седница во Поградец

Во текот на утрешниот ден претставниците на Владите на Република Македонија и на Република Албанија, ќе ја одржат заедничката меѓувладина седница во Поградец, Албанија. Согласно агендата, предвидено...

14 декември, 2017 @ 18:35 часот

Одложена седницата на Комисијата за финансирање и буџет

Седницата на Комисијата за финансирање и буџет на Собранието, која беше закажана за денеска во 11 часот, се одложи на неодредено, информираат собраниските служби. На седницата треба да се расправа за...

28 ноември, 2017 @ 11:55 часот