Почина доајенот на НУ Турски театар, актерот Салаетин Билал

По долго боледување, на 76-годишна возраст, на 10 мај почина познатиот македонски актер Салаетин Билал, доајен на НУ Турски театар. Билал од 1964 година работел во Турската драма при Театарот на народностите...

11 мај, 2018 @ 10:54 часот