Русија ќе прогласи македонски дипломат за „персона нон грата“

Реципрочните мерки што ги најави Русија како одговор на протерувањето нејзини дипломати од триесетина земји, меѓу кои и од Македонија, денеска ги официјализира руското Министерство за надворешни...

30 март, 2018 @ 17:44 часот