Матис до Шекеринска: Морам да ја поздравам Македонија за отпорот кон злонамерното руско влијание

Морам да го поздравам отпорот на Македонија кон злонамерното руско влијание на Балканот и вашиот пример за континуирано лидерство во регионот. Ова, според објавата на Американската амбасада во Македонија...

2 мај, 2018 @ 13:00 часот

Помпео: Ќе го спречиме руското влијание на Балканот

САД со сите напори ќе се спротивстават на негативното руско влијание на Балканот, изјавил кандидатот за нов американски државен секретар Мајк Помпео за време на сослушувањето во Комитетот за надворешни...

13 април, 2018 @ 10:35 часот