И Црна Гора прогласи руски дипломат за „персона нон грата“

„Владата на Црна Гора донесе одлука да прогласи еден дипломатски претставник акредитиран во амбасадата на Руската Федерација за ‘персона нон грата’ и да ја повлече согласноста за делување на...

28 март, 2018 @ 12:22 часот

АНАЛИЗА: Кои ќе бидат приоритетите на Путин во Русија и во односите со светот?

Владимир Владимирович Путин го освои својот четврт претседателски мандат на седмите претседателски избори во Руската Федерација, освојувајќи убедливо мнозинство – 76 проценти од гласовите, при...

21 март, 2018 @ 14:27 часот