Шефот на воениот комитет на НАТО: Руската доктрина верува во постојан судир

Шефот на воениот комитет на НАТО, чешкиот генерал Петр Павел, негира дека Русија е подготвена да предизвика поголем вооружен судир. Тој предупредил дека Москва настојува да го убеди светот дека нејзиниот...

30 април, 2018 @ 14:17 часот