РСБСП: Употреба на мобилен телефон при возење – закана за безбедно одвивање на сообраќајот

Употребата на мобилен телефон додека возачот управува моторно возило, станува причина број еден за одвлекување на вниманието кај возачите. Иако е јасно дека мобилниот телефон ја подобруваа деловната...

20 февруари, 2018 @ 13:23 часот

Пијаните возачи се закана за безбедноста во сообраќајот за време на празниците

Во пресрет на празничните денови, Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата со потсетување до возачите за предвидените законски санкции за пијаните возачи и за влијанието на алкохолот...

23 декември, 2017 @ 10:35 часот

Подгответе се навреме – од 15 ноември задолжително носење на зимска опрема

Среда, 15 ноември 2017 година, почнува да важи обврската за задолжително поседување  зимска опрема во возилата, која ќе трае сѐ до 15 март наредната година. Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот...

11 ноември, 2017 @ 15:13 часот