Рот ни порачува прашањето за името да го решиме годинава

Прашањето за името треба да се реши годинава или статус кво ситуацијата ќе продолжи со години, рече државниот министер за европски прашања во МНР на Германија, Михаел Рот, на заедничката прес-конференција...

10 мај, 2018 @ 12:03 часот

Рот до Димитров: Ја имате германската поддршка за ЕУ приоритетите

Министерот за надворешни работи на Република Македонија, Никола Димитров денеска остварил средба со Михаел Рот, државен министер надлежен за Европа во Министерството за надворешни работи на Сојузна...

11 декември, 2017 @ 17:56 часот