Во Македонија се одбележува Светскиот ден на ромскиот јазик

Денеска во Македонија се одбележува Светскиот ден на ромскиот јазик. На настанот ќе се обратат премиерот Зоран Заев, министерката за образование и наука Рената Дескоска, а обраќање ќе имаат и министерот...

11 ноември, 2017 @ 10:16 часот