Заев: Определени сме да ги следиме и сите препораки од Европската платформа за вклучување на Ромите

Премиерот Зоран Заев, синоќа присуствуваше на чествувањето на Светскиот ден на Ромите во Македонската опера и балет. Во обраќање пред присутните гости на свеченоста, меѓу кои беа и претставници на...

6 април, 2018 @ 10:31 часот

75 проценти од Ромите во Македонија се невработени

Невработеноста кај ромската етничка заедница во Македонија изнесува 75 проценти, што е двојно повеќе од националниот просек на невработеност. Најголем дел од нив или 88 проценти имаат нецелосно или...

13 декември, 2017 @ 12:01 часот