Рокот истекува утре на полноќ: Иванов треба да се изјасни за Законот за јазици

До утре на полноќ  трае законски предвидениот рок во кој македонскиот претседател Ѓорге Иванов треба да се изјасни за тоа дали ќе го потпише указот за прогласување на Законот за употреба на јазиците...

17 јануари, 2018 @ 13:06 часот

До 25 декември е рокот за субвенции на градинарските и овошни култури

До 25 декември е рокот за поднесување барања за финансиска поддршка за произведени и продадени градинарски и овошни култури. По електронски пат во подрачните единици на министерството за земјоделство,...

28 ноември, 2017 @ 12:08 часот