Гутереш: Постигнувањето родова еднаквост е недовршена работа на нашето време

Генералниот секретар на ОН, Антонио Гутереш денеска ја оквалификува дискриминација на жените како најголемиот проблем на нашето време. „Меѓународната заедница мора да ги надмине сериозните пречки...

8 март, 2018 @ 12:22 часот