Илинден Иванов ќе го слави на Мечкин камен, Заев на Пелинце, а Мицкоски во Ташмаруништа

Илинден има посебно значење за историјата на македонскиот народ.  На 2август започнало Илинденското востание во 1903 година. По повод чествувањето на овој голем празник на македонскиот народ во...

1 август, 2018 @ 10:12 часот

Радев положи цвеќе на бугарските воени гробишта, Иванов не присуствуваше

Претседателот Ѓорге Иванов го пречека својот бугарски колега Румен Радев во Ново Село, но не го придружуваше својот гостин до меморијалните воени гробишта каде што почиваат 70-тина бугарски војници...

6 мај, 2018 @ 20:19 часот

Навивачката група „Комити“ прославува 30 години од постоењето

Навивачката група „Комити“ ја информира јавноста дека од денеска во 16 часот почнува официјалниот дел на прославата на 30-годишниот јубилеј од формирањето на најголемата навивачка групација на македонската...

18 ноември, 2017 @ 15:15 часот