Денеска е Св. Наум Охридски – просветител на македонскиот народ

Ако свети Климент Охридски остана во споменот на народот со својата просветителска дејност, со подучување на народот не само на пишување и читање, туку и на други корисни работи, свети Наум остана запаметен...

5 јануари, 2018 @ 9:21 часот