„Планински џинови“ во режија на Паоло Маџели на сцената на МНТ

Претставата „Планински џинови“ проект на пет малцински театри меѓу кои и Албанскиот театар во Скопје и театри од Италија, Романија, Хрватска и од Србија, во режија на маестро Паоло Маџели ќе биде изведена...

26 април, 2018 @ 9:43 часот

Неколку споменици од проектот „Скопје 2014“ ќе бидат дислоцирани

Општина Центар ќе врши дислокација на повеќе објекти поставени на нејзина територија во рамките на проектот „Скопје 2014“. Сѐ уште не се знае кој ќе биде следниот споменик кој ќе подлегне на дислокација,...

14 април, 2018 @ 18:36 часот

Продолжува бесплатната рекреација на бања за пензионерите

Министерството за труд и социјална политика во соработка со Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на Македонија продолжува со реализација на проектот „Бањско-климатска рекреација на корисниците...

17 јануари, 2018 @ 12:34 часот

Компанијата „Хуавеи“ на премиерот Заев му презентирала проект за паметно осветлување на општините

Во рамки на дводневниот престој на владината делегација во Будимпешта на Самитот 16+1, премиерот Зоран Заев придружуван од економскиот владин тим денеска се сретна со Дејвид Танг, претседател на „Хуавеи“...

27 ноември, 2017 @ 18:12 часот