Во американскиот Сенат поднесена резолуција за поддршка на Преспанскиот договор

Сенаторите Крис Марфи од Конектикат и Рон Џонсон од Висконсин, членови на Комитетот за надворешни работи на Сенатот на САД, поднесоа резолуција за поддршка на договорот на Македонија и на Грција, како...

2 август, 2018 @ 12:22 часот

Калкашлиева: Преспанскиот договор не е склучен во име на Република Македонија

Договорот склучен на 17 јуни 2018 година во Нивици крај Преспанско Езеро, таканаречен „историски“, не е склучен во име на Република Македонија. Тој договор е склучен, како што стои во неговиот текст, меѓу...

21 јуни, 2018 @ 13:16 часот