Нова рунда преговори за името: Нимиц ќе излезе со предлог-идеи

Утре во Њујорк ќе започне нова рунда преговори за спорот за името помеѓу преговарачите на Македонија и на Грција, Васко Наумовски и Адамантиос Василакис, со посредство на медијаторот на Обединетите...

16 јануари, 2018 @ 11:21 часот

Во Брисел ќе се разговара за „Нова Македонија“?

Преговарачкиот тим на Македонија и Грција, на средбата во Брисел со медијаторот во спорот Метју Нимиц ќе разговара за предлогот „Нова Македонија“, објави грчката телевизија „Стар“. Во прилогот објавен...

12 декември, 2017 @ 9:53 часот