Во Собранието денеска, седница за пратенички прашања

Денеска во Собранието пратениците ќе имаат можност да постават прашања на премиерот Зоран Заев и пратениците. Собраниската седница за пратенички прашања се одржува секој последен четврток во месецот....

31 мај, 2018 @ 8:14 часот

Во Собранието пратенички прашања, со присуство на опозицијата

Денеска во Собранието, ќе се одржи седницата за поставување на пратенички прашања, на која ќе учествуваат и пратениците од опозициската ВМРО-ДПМНЕ . Изминатите седници за пратенички прашања, прашања...

26 април, 2018 @ 9:23 часот

Пратенички прашања без пратениците на ВМРО-ДПМНЕ

Денеска во Собранието ќе се одржи седница за пратенички прашања која требаше да се одржи на 25 јануари. Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ нема да учествуваат на денешната седница. Седницата е одложена за денеска...

31 јануари, 2018 @ 10:04 часот

Новата Влада прв пат ќе одговара на пратенички прашања

Новата Влада утре за прв пат ќе одговара на пратенички прашања во македонското Собрание. Ваква седница е прва за новиот владин состав и на неа единствена точка на дневен ред се пратенички прашања. Инаку,...

23 ноември, 2017 @ 10:57 часот