Хан: ЕК ќе препорача почеток на пристапните преговори со Македонија

Европската комисија ќе препорача почеток на пристапните преговори со Македонија и со Албанија, поддржувајќи проширување на Унијата кон Западен Балкан, изјави еврокомесарот за проширување Јоханес...

22 февруари, 2018 @ 9:53 часот

Утре почнува зимата на северната хемисфера

Зимата во Македонија и на северната хемисфера на Земјата календарски ќе почне утре во 17 часот и 28 минути. Во истовреме на јужната Земјина полутопка ќе почне летото. На почетокот на зимата денот е најкраток,...

20 декември, 2017 @ 10:20 часот