Патријархот Неофит: Треба да ја прифатиме подадената рака од Македонија

Треба да ја прифатиме подадената рака од Македонија. Тоа е најмалку што можеме, бидејќи тие се наши браќа, наш народ. Ќе се стремам да го зачувам неговото единство, изјави бугарскиот патријарх Неофит...

27 ноември, 2017 @ 10:53 часот