По скандалот со патните трошоци, ОЈО ќе го чешла работењето на Антикорупциска

Основното јавно обвинителство соопшти дека е оформен предмет за трошењето на парите од буџетот од страна на членовите на Државната комисија за спречување на корупцијата. „По објавите во медиумите,...

1 март, 2018 @ 15:25 часот

Намалувањето на патните трошоци за пратениците пред Комисијата за политички систем

Денес на Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците ќе се разгледуваат измените на Законот за пратеници кои предвидуваат намалување на висината на патните трошоци од народните избраници. Измените...

24 јануари, 2018 @ 10:24 часот

Трошоците што ги пријавуваат пратениците во Франција ќе се проверуваат

Француското Национално собрание донесе нови, построги правила за пратениците кои бараат надомест на трошоци од Собранието, пишува Нова Македонија. Според новиот правилник, ќе се врши контрола на трошоците...

30 ноември, 2017 @ 10:48 часот

ВМРО-ДПМНЕ: Во буџетот има пари за патни трошоци, но не и за повисоки плати на полицијата

СДС ги лаже граѓаните. СДС ветуваше се и сешто, но со новиот Буџет за 2018 година кој е најголемиот досега, лагите се ставени и на хартија, а пратениците на СДС ќе ги гласаат, реагираат од ВМРО-ДПМНЕ. Од партијата...

18 ноември, 2017 @ 11:29 часот