Судењето за „Насилство во Центар“ одложено за 1 јуни

Бидејќи претседателот на судот не можел денес да донесе одлука за изземање на судечкиот совет по барање на одбраната, процесот за предметот „Насилство во Центар“ е одложен за 1 јуни кога ќе биде соопштена...

19 април, 2018 @ 11:03 часот

Повторно се одложи рочиштето за Грујевски и Бошковски

Врховниот суд во Атина за 9 март го одложи рочиштето на кое требаше да биде разгледана жалбата на одлуката за екстрадиција на Судот во Солун за поранешниот началник во УБК Горан Грујевски и неговиот...

2 март, 2018 @ 10:42 часот

Расправата по Законот за употреба на јазиците во трето читање е одложена

Претседателот на Собранието Талат Џафери на вчерашната 32. седница ја одложи расправата по Законот за употреба на јазиците во трето читање, која беше осма точка и посочи дека расправата по оваа точка...

30 јануари, 2018 @ 9:27 часот

Судењето за случајот „Шпион“ одложено за 23 јануари

За 23 јануари следната година е одложено судското рочиште за предметот „Шпион“, поради неприсуство на Маријан Ефремов, кој е еден од осудените во овој случај. Судот нареди за следното судско рочиште...

14 декември, 2017 @ 11:20 часот

Судското рочиште за „Сопот“ одложено за 20 декември

Денешното рочиште за случајот „Сопот“ на Специјалното јавно обвинителство е одложено и презакажано за 20 декември. Причина е тоа што сведокот Рамадан Бајрами кој требаше да даде исказ не можеше да...

23 ноември, 2017 @ 11:20 часот