„Единствена Македонија“: Европските бирократи му должат одговор на македонскиот народ

„Единствена Македонија го осудува дволичниот однос на Европската унија и преку најновата Стратегија за проширување наменета за Македонија и останатите земји од Западен Балкан. Имено, ЕУ со Стратегијата...

7 февруари, 2018 @ 15:41 часот

Заев до папата Франциск: Хуманитарната криза ќе се решава врз основа на Декларацијата за бегалци и мигранти на ОН

Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев, прими писмо со пораката на Папата Франциск по повод 1 јануари, Светскиот ден на мирот, празник востановен од страна на Католичката црква...

2 јануари, 2018 @ 11:35 часот

ВМРО-ДПМНЕ до Џафери: Само на референдум може да се одлучува за името

Одлуката околу решението на проблемот што Република Грција го има со нашето име не е и не може да биде ексклузивна сопственост само на одредени политичари, па ниту на владејачкото мнозинство во Собранието,...

16 декември, 2017 @ 15:55 часот