МД „Илинден“ ја поздравува одлуката за 24-часовно работење на граничниот премин Џепиште-Требиште

Македонското друштво „Илинден“ со седиште во Тирана и огранокот за Голо Брдо, искажуваат голема благодарност до владите на Македонија и Албанија, за одлуката граничниот премин Џепште-Требиште, кај...

20 декември, 2017 @ 14:20 часот

Охридскиот огранок на ВМРО-НП го поздравува чинот на МПЦ-ОА да бара помош од БПЦ

ВМРО – Народна партија од Охрид ја поздравува одлуката на светиот синод на Македонската Православна Црква да изнајде начин за признавање на нашата света апостолска православна црква и секако да се...

22 ноември, 2017 @ 10:23 часот