Во црквите во Оклахома ќе може да се користи огнено оружје

Употребата на огнено оружје за самоодбрана во иднина ќе биде дозволено во храмовите во Оклахома. Новиот закон усвоен во оваа сојузна американска држава, гарантира дека во вакви случаи нема да има покренување...

9 мај, 2018 @ 10:09 часот