Османи-Суомалаинен: ОБСЕ одигра важна улога во бројните предизвици

Заменик претседателот на Владата на Република Македонија, задолжен за европски прашања, Бујар Османи, оствари средба со амбасадорката на ОБСЕ, Нина Суомалаинен, по повод завршувањето на нејзиниот...

3 април, 2018 @ 12:43 часот

Дескоска: Обидот за негирање на јазичните права е обид за дискриминација

Министерката за образование и наука, проф. д-р Рената Дескоска, денеска се обрати на конференцијата посветена на унапредување на остварувањето на правата на припадниците на заедниците кои се помалку...

6 декември, 2017 @ 15:34 часот

Лавров и Тилерсон најавија учество на Советот на ОБСЕ во Виена

Рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров и државниот секретар на САД Рекс Тилерсон најавија дека ќе учествуваат на министерскиот совет на Организацијата за безбедност и соработка во Европа...

23 ноември, 2017 @ 10:46 часот

ОБСЕ: Ќе продолжиме да работиме со институтиците за клучните реформи

ОБСЕ, нејзините институции, а особено Мисијата на ОБСЕ во Скопје ќе продолжат да работат во партнерство со националните институции за поддршка на договорените реформи во клучните области, вели генералниот...

18 ноември, 2017 @ 12:13 часот