Уставен го укина нормираниот учинок како услов за исплаќање на минимална плата

Уставниот суд донесе одлука да се укине членот 2 став 1 од Законот за минимална плата во делот со кој се одредува нормираниот учинок како услов за исплаќање на минималната плата. Освен тоа со одлуката...

8 мај, 2018 @ 17:53 часот