Вториот ден на Велигден – 9 април, неработен за сите граѓани

Министерството за труд и социјална политика, соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07), 9 април 2018 година (понеделник), Велигден, вториот ден на Велигден...

2 април, 2018 @ 10:45 часот

27 јануари – Свети Сава, неработен за граѓаните од српската заедница

Свети Сава – 27 јануари 2018 година (сабота) е неработен ден за граѓаните припадници на српската заедница во Република Македонија, соопшти Министерството за труд и социјална политика. Од Министерството...

22 јануари, 2018 @ 18:44 часот

Првиот ден од новата година неработен за сите граѓани

Министерството за труд и социјална политика соопшти дека согласно со Законот за празниците на РМ, 1 јануари 2018 година (понеделник) е неработен ден за сите граѓани. Истовремено, министерството на граѓаните...

25 декември, 2017 @ 15:48 часот