8 април – неработен за припадниците на ромската заедница

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07), 8 април 2018 година (недела), Меѓународниот ден на Ромите е неработен...

3 април, 2018 @ 10:47 часот

6 април – Велики Петок е неработен ден за православните христијани

Министерството за труд и социјална политика, соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07), 6 април 2018 година (петок), Велики Петок, петок пред Велигден е...

30 март, 2018 @ 11:33 часот

Училиште во Чаир вчера своеволно прогласило неработен ден

Практиката на прогласување неработен ден, на своја рака, надвор од законските прописи во училишта на територијата на општината Чаир продолжува и понатаму. Kако што пишува „Нова Македонија“, вчера...

8 март, 2018 @ 16:03 часот

21 декември – Денот на настава на турски јазик, неработен за турската заедница

Министерството за труд и социјална политика соопштува дека согласно со Законот за празниците на РМ („Службен весник на РМ„ бр.21/98 и 18/07), 21 декември 2017 година (четврток), Денот на настава на турски јазик...

15 декември, 2017 @ 11:54 часот