СДСМ: Невработеноста се намалува, а бројот на вработени лица расте

Невработеноста се намалува, а бројот на вработени лица расте. Според последните официјални податоци, стапката на вработени лица во последното тромесечје од 2017 година е зголемена и изнесува 44,3 отсто,...

11 март, 2018 @ 11:29 часот

75 проценти од Ромите во Македонија се невработени

Невработеноста кај ромската етничка заедница во Македонија изнесува 75 проценти, што е двојно повеќе од националниот просек на невработеност. Најголем дел од нив или 88 проценти имаат нецелосно или...

13 декември, 2017 @ 12:01 часот